ponedjeljak, lipnja 23, 2008

Pomozite

Ovo je prica o jednoj dragoj curi sa foruma "Nakit snova".Ukratko,koliko ja to mogu,prosljedjujem pricu sa jednog drugog bloga http://unspeakable.blog.hr/2008/06/1625019170/naopaka-bajka.htmlu nadi da ce se netko i odazvati.

naopaka bajka
pomozimo joj da ne bude naopaka
Dragi svi,Nekako mislim da bi svi mi više pomagali jedni drugima kad bi nas neko malo gurnuo, kad bi nam pokazao, kad bi nas uputio, točno i detaljno i konkretno kako možemo pomoći.E, pa evo svima prilika:Imam problem. Moja prijateljica Branka ima Hodgkinov limfom.S tom bolesti se bori već pet godina s usponima i padovima koji prate takvu bolest.Pretrpila je više različitih protokola kemoterapija, autolognu transplantaciju vlastitih matičnih stanica, alogenu transplantaciju bratove koštane srži i imunitet joj je prilično narušen. Posljednjih par mjeseci pokušavalo se s nekim kemoterapijama koje su napravile više štete nego koristi. To ne znači da Branka odustaje, nego samo da ne može više primati te agresivne terapije..Trenutno joj treba lijek koji se zove Revlimid. HZZO ne pokriva troškove za taj lijek, jer je on još uvijek u eksperimentalnoj fazi, radi se o jednom od novih „pametnih" lijekova i uz njega bi bila pošteđena toksičnosti eventualnih novih protokola kemoterapije.
E, tu počinje moj problem:
Jedna kutija košta 6500 eura. A treba 4 kutije.Brankin broj računa je : 2340009-3101069429.
Molim sve koji mogu - da pomognu.I sve koji misle da ne mogu - da proslijede mejl.A posebno molim da shvatite da je i najmanji iznos koji možete uplatiti bitan!!!
Spomenula bi još i to da ako netko možda ima mogućnost donirati novce preko firme, da se to može ubrojiti u porezno priznate rashode (troškove) prema čl.7. stavak 7. točka 8. Zakona o porezu na dobit.((Cool U darovanja iz stavka 7. ovoga članka spada i plaćanje troškova za zdravstvene potrebe fizičkih osoba (operativne zahvate, liječenja, nabavu lijekova i ortopedskih pomagala i dr.) koji nisu pokriveni osnovnim, dopunskim i privatnim zdravstvenim osiguranjem, odnosno plaćanje troškova koje snose same fizičke osobe, pod uvjetom da je plaćeno na račun primatelja dara, zdravstvene ustanove a ako je darovani lijek, ortopedsko ili drugo medicinsko pomagalo uz vjerodostojnu ispravu.)U tom slučaju treba napraviti ugovor o donaciji (šprancu kojeg također šaljem u prilogu) ili odluka uprave društva u kojoj se navodi kome se daje donacija i za što se daje. Ako možda netko može kupiti takav lijek u apoteci onda je dovoljan R1 ili potvrda da je novac primljen za nabavku lijekova.Puno puno hvala svima koji koji imaju mogućnosti i želje pomoći ovaj put.pusa,sanja

Nadam se da ce se barem netko odazvati,barem sa postom podrske jer zdravlje je nase najvece bogatstvo...

1 komentar:

Google

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails